Интернет връзка дори няма да е необходима

Приложението на „Гугъл“- Google Translate, вече ще може да превежда надписи в реално време, предаде „Вести”, позовавайки се на данни от Googleblog.blogspot.com. За да се възползват от новата услуга, потребителите просто ще трябва да насочват камерата на телефона си към надписа на непознатия език, след което ще виждат превода директно на екрана си. Цялото действие ще отнема само секунда, при това– без да е нужна интернет връзка.

 

Това може да се окаже особено полезно за милионите туристи по света, защото ще им помогне да разгадават менюта на езици, които не разбират, както и указателните знаци. Фактът, че приложението не се нуждае от интернет, може да спести доста пари от роуминга на данни. 

 

Засега мигновените преводи работят за английски, френски, немски, италиански, португалски, руски и испански език. Очаква се скоро броят им да се увеличи. 


 
Приложението за преводи е полезно и при устната комуникация: превежда доста добре и бързо цели изречения, стига да не са особено сложни.

 

Технологията на мигновените преводи се развива и от конкурента на „Гугъл“ – „Майкрософт“, който наскоро интегрира тази функция в програмата си за мигновена комуникация.