Ще има възможност и някои общини да стопанисват отделни плажни ивици

"Постигнато е съгласие концесиите на плажове да преминат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерството на туризма”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на посещението си в Бургас. 

 

Очаква се процедурата по прехвърлянето на концесиите да приключи до началото на 2016 г

 

"Ще проучим и възможността някои общини да стопанисват отделни плажни ивици, които не са отдадени на концесия, за да се предостави по-добра услуга на хората. Такъв е случаят с Община Бургас, която стопанисва централния плаж на града", поясни Ангелкова.

 

Очаква се Националният съвет по туризъм да приеме националната програма за реклама на България, като заедно с морския и зимен туризъм, основен фокус през 2015-а ще бъде културно-историческият.

 

"Основен проблем за курорта "Слънчев бряг" е недостатъчно добре развитата инфраструктура. По тази причина вече работим по възможността изграждането на четирилентов път от Бургас до курорта да се финансира от фонда „Туристическа инфраструктура и туристически атракции”, каза още министър Ангелкова. 

 

Очаква се в началото на 2016 г. този фонд да започне да работи, като неговата цел е реализацията на важни инфраструктурни проекти, за които няма алтернативно финансиране.

 

Николина Ангелкова се ангажира да проведе и среща с министъра на вътрешните работи, на която да бъде обсъдена охраната на курортите и възможността за създаване на туристическа полиция.