Произшествията от началото на годината са вече 338, а жертвите - 25

Тежките инциденти по пътищата продължават. Само за денонощие дъждът предизвика 16 катастрофи, двама загинаха, а 21 бяха ранени. Така произшествията от началото на годината са вече 338, а жертвите - 25. 

 

На столичния булевард "Ситняково" катастрофа по чудо се размина без жертви. Около 5:30 тази сутрин автомобил с петима пътници се забива в стълб. Всички те са с различни наранявания и са настанени в различни болници. Най-тежко е пострадал шофьорът, който е на 28 години, а лекарите се борят за живота му. 

 

Час по-късно, към 6:30 на входа на Симитли 26-годишна жена е била пометена на пешеходна пътека. Тя е със счупен крак и пукнат череп и след като е стабилизирана в болницата в Благоевград, е транспортирана до столичния институт „Пирогов". 

 

Призори във варненското село Казашко пък мъж с все още неустановена самоличност се е движел по пътното платно и е бил блъснат от автомобил. Мъжът е починал на място. 

 

Още един човек е починал в катастрофа в Ямболско. 

 

От "Пътна полиция" умоляват шофьорите да бъдат по-внимателни и предвид метеорологичните условия да спазват ограниченията на скоростта. От началото на годината само за 24 дни войната по пътищата е взела 25 жертви, ранените са 441.