Европейският парламент пък е разгледал петиция за нарушенията на „Топлофикация”

„Тази седмица беше пълна с важни събития, но най-важното е докладът на ЕК. Резултатите от него вече не ни правят впечатление, защото ние свикнахме да бъдем навиквани”, каза в „Събуди се” политическият психолог Антоанета Христова.

 

 „Този доклад е дежавю”, каза Миглена Тачева, бивш министър на правосъдието. Според нея тази седмица е имало и още едно събитие – изборът на председател на ВКС. „Познавам и двамата кандидати и ми е трудно да кажа за кого бих гласувала. В концепцията на Лозан Панов ми хареса неговата формула за човешкото в правосъдието”, каза тя.

 

По думите й електронната система за избор на председател на ВКС не е толкова спорна, защото те е много проста. „На една и съща машина не можеш да гласуваш два пъти, както се твърди в доклада. Но по-чисто щеше да бъде да е с хартиена бюлетина, тъй като кандидатите са двама”, каза Тачева.

 

За Дончо Дудев обаче има друго събитие на седмицата – една петиция, подадена в Европейския парламент в комисията по петиции за нарушенията на „Топлофикация”

 

Повече по темата гледайте във видеото.