Шест пъти по-често мъжете предизвикват катастрофи на пътя, отколкото жените

 

Шест пъти по-често мъжете предизвикват катастрофи на пътя, отколкото жените, сочи официална статистика на "Пътна полиция".

 

Тези данни не харесаха на мъжете в нюзрума на Нова телевизия и затова водещият на Новините Христо Калоферов се зае със задачата да опровергае информацията. Следва реален експеримент зад волана.

 

От 7015 катастрофи през миналата година едва 951 са предизвикани от жени шофьори. Веднага подлагаме статистиката на КАТ на проверка. 

 

Пред успоредното паркиране всички сме равни, или поне така си мислят жените. В нашия експеримент ще участват Невена Василева и Богомил Грозев - водещи на Новините на Нова и шофьори с опит. 

 

"Шофирането за мен е малко шахматизъм. Да можеш да предвиждаш ходовете на останалите участници в движението", на мнението е Богомил.

 

"Точно Богомил това не може да ми го каже. Аз наистина съм забелязала, че мъжете карат много по-рисковано и не се замислят, не предвиждат нещата по-отрано", на противоположното мнение е Невена.

 

Да видим как ще паркира Богомил. Той успя от втория опит. Ред е на Невена, която паркира по учебник. 

 

"Много съм добра, ето го доказателството - жените сме по-добри и по шофиране, и по паркиране”, коментира чаровната водеща.

 

Оказва се, че Невена Василева може да шофира. Битката обаче още не е изгубена, а проучванията ще продължат. В тях обаче Невена повече няма да участва.