Желю Желев е кум на сватбата й със сина на Радой Ралин, Кин Стоянов

 

Желю Желев беше много смел човек, беше много интересна личност, имаше вроден чар, който не си личи от телевизията”, сподели Капка Георгиева в ексклузивно интервю на Мон Дьо.

 

Желю Желев е кум на сватбата й със сина на Радой Ралин, Кин Стоянов. „Той беше най-щастлив, когато беше дисидент, периода, в който най-добре го познавах. Между 1982 година и 1992 година ние бяхме близки, ходихме си на гости”, разказа Капка.

 

„Желю Желев искаше да се запознае с Радой Ралин, разбрал, че е на морето, качили се с жена му Маруша на един мотор и отишли да се запознаят с него. По това време Маруша е била бременна. След това Радой Ралин кръсти книгата на Желю Желев „Фашизмът”. Той я беше нарекъл „Тоталитарната държава”, но Радой му каза: „Кой ще ти купи книга, която се казва „Тоталитарната държава”, нека заглавието да е ударно”. Той ми беше разказал, че след това пътуване с мотор, Маруша пометнала”, спомни си тя. 


Бях учителка и би бяха наредили да измиел училището, защото щяха да идват на проверка партийци от ЦК на БКП. Аз миех и се засякох с делегацията. Партийният секретар ме хвана за врата, защото носих кръстче. Започна да ме дърпа. В този момент на мен ми се прииска да му хвърля кофата с мръсната вода в лицето. Много се ядосах, вечерта бяхме в дома на Желю, разказах му случката и той ме попита: „Защо не му изля кофата в лицето?”. И до ден днешен съжалявам, че не го направих. Това съм запомнила от Желю – че когато някой заслужава да бъде наказан, трябва да го направиш на мига”, добави тя. 


"Когато аз основах партия бях представена от всички медии като жертва. Не можа да проличи, това, че аз съм много подреден човек, че винаги съм била отличник, че винаги стм помагала на всички, които са се обръщали към мен. Точно тогава хората, които определят политиката в България бяха решили, че ще влязат четири партии в парламента", каза още Капка Георгиева. 

 

"Аз бях предсказала раздялата си с Волен Сидеров с един разказ още от зората на нашата връзка", сподели тя и добави: "Не бях предавана от близки хора. Аз съм свикнала да вярвам на приятелите си и досега не се бях разочаровала по такъв начин. Приемам го като едно голямо разочарование".