Ако има такава разработка, тя трябва да се разсекрети и да стане ясна мотивацията

 

Министър-председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Веселин Вучков трябва да предприемат всички мерки за разсекретяване на архива по случая, ако има дело „Червеи”. Почти няма някой, който да се съмнява, че е имало такава разработка, коментира в студиото на „Събуди се” Румен Петков от АБВ.

 

Преди броени дни депутатът Атанас Атанасов съобщи публично, че  най-яростните протестиращи срещу кабинета "Орешарски" и всичките му спорни назначения са били следени и подслушвани.  той твърди, че разработката е с кодово име "Червеи", а в службите вече текат проверки по случая.

 

Трябва да стане ясно кой е инициатора, каква е мотивацията за образуването на тази разработка и способите, които са използвани и кръга хора, които да били контролирани”, подчерта той и добави: „Трябва да има яснота в обществото”.

 

„Технически това е възможно, но това е за сметка на ресурс за борба с организираната престъпност и престъпността като цяло”, каза още Румен Петков. „Този път държавата с всичките си институции – МВР, ДАНС, прокуратура, Народно събрание трябва да предприеме всички мерки този случай да се извади пред обществото иначе процесът на деморализация в службите и обществото и процесът за тотално недоверие в системата за сигурност в страната и в нашите партньори  рискуваме да придобие необратим характер”, коментира още Румен Петков.