Не са подслушвани протестиращи, обяви премиерът

 

 

Обрат в аферата "Червеите". Според доклад на службите към премиера Бойко Борисов протестиращи не са подслушвани. Това стана ясно след среща на министър-председателя с вътрешния министър и главния прокурор. Регистрирани са обаче много тежки нарушения, уточни Борисов.   

Още по темата

 

Имало ли е или не разработка „Червеи”? Отговорът на този въпрос вече е ясен. Фокусът на операцията не били недоволните срещу кабинета Орешарски, а цяла информационна система, обяви премиерът Борисов. 

 

Близо 300 дни  системата била следена. А оказва се и прокуратурата, и силовото министерство вече са запретнали ръкави по случая, и то много преди депутатът Атанас Атанасов от Реформаторския блок да намекне за разработката. 

 

И докато завесата около операция „Червеи” все повече се повдига, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отново отрече да са подслушвани недоволни граждани.

 

Съвсем ясно и конкретно заявявам, че нямам факти да са подслушвани протестиращи, който има да ги предостави на конкретните органи”, заяви Лазаров.  

 

 За същото беше категоричен и бившият силов министър Цветлин Йовчев. Според него посочената в доклада дирекция на МВР- „Сигурност" може да работи само по служители на силовото министерство. 

 

Засега от прокуратурата отказват да разкрият повече за разследването.