По думите на Илияна Йотова има реална опасност да ни залее огромна бежанска вълна

Украйна и заплахите пред България. Истерията, която някои нарекоха криминална покрай разполагането на координационен център на НАТО в София. 

 

„Война в Украйна има, въпреки споразумението за мир. От тук нататък предстоят важни крачки за контрол върху изпълнението на тези 11 точки”, каза в „Събуди се” Илияна Йотова от „БСП - Лява България". По думите й истерията около разполагането на координационен център на НАТО у нас се е появила, тъй като правителството се е опитало да вземе това решение зад гърба на Народното събрание и българските граждани.  

 

„Наистина информационен проблем. Друг е проблемът, че повечето медии търсеха жълтата новина, а не реалността”, заяви от своя страна ген. Стоян Тонев, депутат от ГЕРБ. Той обясни, че този координационен център е плануван преди шест години.

 

Според него трябва да се разграничава отношението на държавата към конфликта. „А той е между двама братя”, каза той. 

 

От своя страна Красимир Каракачанов, който е съпредседател на Патриотичния фронт, заяви, че техния основен страх е, че тази тема във вътрешно-политически план се използва демагогски. 

 

Илияна Йотова добави, че един от най-добрите начини да се помогне е да се изпрати хуманитарна помощ там, където има компактно българско население. Тя добави, че има реална опасност огромни бежански вълни да залеят България.

 

Целия разговор гледайте във видеото.