"Топката е в полето на Гърция", заяви председателят на Еврогрупата

"Ние няма да поискаме продължаване на плана за европейска помощ", увери в "Туитър" Панос Каменос, гръцкият министър на отбраната и лидер на националистическата партия "Независими гърци", която е член на  управляващата коалиция. 

 

"Ние не искаме никакво продължаване, имаме мандат от народа да стигнем докрай. Всички гърци казват "не". Няма да бъдем шантажирани", пише Каменос в първата си реакция като член на гръцката правителствена делегация след неуспешното съвещание в Брюксел, предаде БГНЕС, позовавайки се на данни от Франс Прес.   

Още по темата

 

"Всички са разочаровани от резултата от заседанието на финансовите министри за Гърция", заяви австрийският финансов министър Йорг Шелинг.

 

"Нови разговори са възможни в петък (20 февруари), но сега "топката е в полето на Гърция", обяви председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум. Според него исканията на Атина за създаване на междинна програма "изисква месеци на преговори, като през това време трябва да се разшири програмата, в която все още има неосъществени реформи".

 

"Алтернатива на искането на Гърция няма", заяви от своя страна европейският комисар по икономически и финансови въпроси Пиер Московиси.

 

Страните от Еврогрупата дадоха на Гърция една седмица ултиматум да поиска продължаване на своята програма за финансово подпомагане, която Атина решително отхвърля.