Събралите се хора се обявяват и срещу санкциите на ЕС срещу Кремъл

 

Пореден протест заради кризата между Русия и Украйна и санкциите на Европейския съюз срещу Кремъл. 

 

След вчерашното недоволство срещу политиката на руския президент, днес в центъра на София се събират хора в подкрепа на Владимир Путин. 

 

В събота пред президентството на митинг се събраха стотици граждани срещу руската пропаганда. Инициативата беше под наслов „Стоп на кремълската агресия в България!”. Събралите се настояваха страната ни да бъде лоялен член на Европейския съюз и НАТО.

 

Днес пък започна контрамитиг, с който да се отвърне на удара. Протестът е срещу войната, НАТО и американските бази в България. Събралите се граждани се обявяват за мир. Организатори са Градският съвет на Българския антифашистки съюз-София и Клара Стоименова. 

 

Това е поредният такъв протест. Той продължава всяка неделя в 12:00 часа на обяд пред президентството. Според организаторите той ще се състои, докато не се премахне опасността от въвличане на България във война и приготовленията за нея. 

 

Междувременно в този час в централата на БСП на „Позитано” 20 се провежда 
заседание на Националния съвет на партията. В дневния ред са включени: обсъждане на актуалната политическа обстановка, оценка за 100-те дни на правителството, преструктуриране на съветите на БСП и решение за определяне на датата, мястото и дневния ред на заседание на 48-я конгрес на БСП.