От 4 март Трето гражданско отделение на Софийския районен съд работи на бул."Цар Борис ІІІ" №54

Започна преместването на Софийския районен съд в новата му сграда. Около нея все още има строители, които имат срок до около два месеца да приключат с работата си, предаде БГНЕС.

 

От днес държавните съдебни изпълнители при Софийския районен съд и служба "Архив", обслужваща гражданското производство, ще осъществяват дейността си в новата сграда на съда. Около нея все още се извършват строителни дейности, заради което временно хората трябва да използват страничен вход.

 

Продължава изграждането на козирката пред централния вход, предвидено е да се изгради и районно осветление, ще се реновира подземният паркинг, ще се направят два надземни паркинга, ще се изгради допълнително поливна система за площите и др.

 

"Задачата ни е, независимо от метеорологичните условия, считаното от 16 февруари за 60 дни да завършим и да оставим на спокойствие районния съд да работи", каза управителят на фирмата-строител.

 

В самата сграда строителството е завършено, така че съдът може да работи. Готови са всички съдебни зали, комуникационните, информационните системи, работят всички системи за сигурност – контрол на достъпа, видеонаблюдение. 

 

От 4 март Трето гражданско отделение на Софийския районен съд работи на бул."Цар Борис ІІІ" №54. В тази връзка на 26 и 27 февруари ще започне преместването на отделението, поради което след12.00 ч. на 26-и няма да се извършват справки по делата в сградата на ул. "Съборна" №9. Регистратурата на Трето гражданско отделение ще функционира нормално и съдебните заседания ще се провеждат редовно в сградата на ул. "Съборна" №9.