Благотворителна инициатива на Нова за социални проекти

 

Промяната вече се случва! Благотворителната инициатива за социално предприемачество на Нова днес отчита първите си реални резултати. Във Враца вече работи компютърен център, който ще бори безработицата в най-бедния район на Европа. Посланикът на промяната Ани Салич представя своя поглед към тази инициатива. 

 

В търсене на по-добър живот за децата и промяна в България започнахме преди година да събираме пари в предаването „Стани богат”. След това дадохме възможност на всички, които искат да работят за децата на България да кандидатстват в „Промяната” - инициатива на Нова телевизия. Явиха се 212 кандидати.

 

И ето ни днес сме във Враца за откриването на новата компютърна зала на победителите, където ще се обучават бъдещите програмисти. Интересът е огромен.

 

За да останат тук повече млади хора и Враца да не води класациите по безработица, ще работят победителите Емо и Тео, а общината им предоставя безплатна зала. Безплатните IT курсове ще продължават по половин година. Вече има интерес от софийски фирми за наемане на младежи, завършили курса.

 

Промяната във Враца ще продължава и в местния техникум, където ще бъде открита IT паралелка, а там ще преподават учителите Емо и Тео. И ако се питате кой ще промени света, вгледайте се в очите на тези млади хора и ще откриете кой, защото във Враца „Промяната” вече се случва.

 

Все още имате време да кандидатствате за безплатните курсове в интернет. Крайният срок е 3 март, а курсовете са напълно безплатни, следва и платен стаж и наемане на работа за успешните курсисти. Една инициатива на Нова, с която всички истински се гордеем, защото промяната се случва благодарение на всеки един от нас.