Две от тях са за нанесени материални щети и настъпила инвалидност

 

Нови дела за падналия асансьор в "Майчин дом". Пострадалите при инцидента преди пет години внасят шест иска за обезщетения. Две от тях са за нанесени материални щети и настъпила инвалидност.  

 

Припомняме, че на 2 март 2010 г. при пропадане на асансьора в болницата пострадаха девет бременни жени

 

Две дела вече са спечелени, но защитата на „Майчин дом” поиска да бъдат платени имуществените щети при счупването на съоръжението, които били на стойност около 80 хиляди лева, тъй като хората "буквално са се натъпкали” в асансьора и го били претоварили.

 

След около месец Калоян става на 5 години. Колкото са минали от деня, в който майка му Емануела и още девет бременни жени падат с асансьора. Бъдещите майки отиват в „Майчин дом”, за да видят условията там. Внезапно асансьорът  полита в шахтата. Оцеляват, но травмите са десетки. Както физически,така и психически.  

 

За случилото се не забравя и Камелия. Тогава е в осмия месец. Остава й още време до термина. Заради инцидента обаче дъщеря й се ражда часове по-късно.

 

И Камелия, и Емануела сега са с ТЕЛК. Минали са през няколко операции. И точно затова част от исковете са за нанесени материални щети и настъпила инвалидност.