Критична остава и обстановката в област Кърджали

С нарушено електрозахранване остават районите на Смолян, Рудозем, Баните, Мадан, Златоград, съобщиха от EVN. 

 

В цялата област Смолян беше обявено бедствено положение. 26 екипа на EVN работят по възстановянето на електрозахранването за редица селища. Към момента по всички аварирали електропроводи се работи. 

Още по темата

 

Критична остава и обстановката в област Кърджали, където в районите на Ардино, Крумовград и Момчилград продължават дейностите на ЕСО по възстановяване на авариралите 4 подстанции. Без електроснабдяване остават редица селища, включително и малки махали. В област Хасково ситуацията също остава усложнена за момента. Общо 28 групи са на разположение в областта.

 

На територията на област Пловдив основните аварии са също по  планинските части. Редица населени места остават без захранване поради отпадането и тук на 2 подстанции на ЕСО - „Пясъчник“  и „Нови Кричим“. Тук също EVN България оказва съдействие на държавния системен оператор за включване на схемата.

 

В някои общини като Велинград, Стамболийски, Калояново, Баните, Рудозем, Златоград, Крумовград, Момчилград, Ардино ситуацията с електрозахранването остава допълнително усложнена поради изключване на подстанции, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). EVN България оказва съдействие на ЕСО за възстановяване на схемите и в тези райони. Към 13:00 ч. общо 12 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в посочените области остават без захранване.

 

В област Пазарджик засегнати са планинските райони на Велинград, Белово и Пещера. Района на община Велинград остава без захранване поради отпадналата подстанция „Велинград“ на ЕСО. EVN България е ангажирала 36 свои екипи в цялата област.

 

Над 150 аварийни екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани със високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти.

 

Клиентите на EVN могат да получат повече информация на следните телефони:

 

0700 1 0007 – телефон при липса на захранване

0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки

0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка