Забраната влиза в сила от 19 часа на 7-ми март

От 19 часа днес до 7 часа на 8 март поради усложнената метеорологична обстановка се ограничава движението по всички третокласни пътища в областите Смолян и Кърджали. Забраната е за всички видове моторни превозни средства. Шофьорите, на които им предстои пътуване в този регион могат да пътуват по първокласната и второкласната пътна мрежа. Това информират от агенция „Пътна инфраструктура”.


Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за утре - 8 март, е за постепенно намаляване и спиране на снеговалежите. "Оранжев" код за опасно време е определен в областите Смолян, Кърджали, Пазарджик и Пловдив. "Жълт" код за потенциално опасно време с валежи от дъжд и сняг е обявен в 8 области Хасково, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

 

Снегопочистващите фирми са в 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.


От агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки въведените ограничения и указанията на „Пътна полиция“.