Историята на три жени, които вече не вярват в приказки

Днес е Денят на майката, какъвто го празнуваме в България. Историята на празника обаче се корени в далечната 1857 година, когато жените работнички в САЩ излизат на протест с искане за равни права с мъжа.


В чии ръце е женското щастие, историите на порасналите момичета, които вече не вярват в приказки?


Всички момичета мечтаят като пораснат да станат принцеси. Вярват в принца на бял кон и в приказката и заживели дълго и щастливо до края на дните си.


„Щастлива ли си? – Да”, отвръща Константина Живова, видео блогър и водещ.


„Най-голямата смелост е да обичаш”, твърди ландшафтният архитект Таня Савова.


„Искам да бъда себе си”, твърди Славина Стоянова, която работи в банка.


Това са Константина, Таня и Славина и освен мои приятелки и те като мен никога не са получавали подарък за 8 март. Днес ще ви разкажа техните истории. Отсега ви предупреждавам, че са много лични и много женски. Свързани са с мен повече от всичко друго, което съм показвала по телевизия. Днес ще говорят жените, но нека слушат и мъжете.


„Какво ти е трудно? - Трудно ми е да отделям време за нея? - Само това ли те мъчи? – Само това”, казва Константина Живова.


„През всичко съм минала”, обяснява Славина Стоянова.


„То това нашето си е диагноза”, казва Таня Савова.


А каква всъщност е диагнозата?


„Дали съзнателно или не на жените основно им липсва уважение от страна на мъжете, уважение на тяхното лично пространство и време. И тъй като не успяват, да го заявят пред себе си”, на мнение е Ева Кулева, лайфкоуч (учител по живеене).


Как да се лекуват рани? Експертите дадоха един вероятно за мнозина неочакван съвет.


„Има смисъл да седнете да напишете писмо на вашия бивш, в което да му кажете колко сте му благодарна, колко сте го обичали, как сте му се възхищавали”, съветва психологът и сексолог Наталия Кобилкина.


За порасналите момичета и неполучените подаръци.


Повече по темата гледайте във видеото.