Тази вечер пред Съдебната палата във Велико Търново се събира протест

 

Окръжния съд във Велико Търново реши да остави за постоянно в ареста Илиян Здравков, който е задържан за убийството на 23-годишната студентка Вероника. 

 

Тази вечер пред Съдебната палата в старата столица се събира протест. Близки, колеги и приятели на убитата Вероника ще настояват за ефективна и прозрачна работа на съда.  

Още по темата

 

Родителите на момичето научили от медиите, че предполагаемият убиец на Вероника се казва Илиян Здравков и е с криминална биография. Убивал е и друг път за пари. 

 

Илиян Здравков е арестуван в дома на брат си Симеон Здравков. Мъжът живее в покрайнините на Горна Оряховица, работи в краварник. Разказва, че на 28 февруари брат му се прибрал към 21:00 часа. Бил видимо спокоен, носел бяла чанта. По думите му Илиян е психически здрав, имал пари, но обичал да залага на комар.

 

Пред разследващите Илиян разказал, че нападнал Вероника за пари. В чантата ѝ открил 25 лева. 20 минути след убийството на гарата опитал да изтегли пари от дебитната ѝ карта.

 

 

Обвинението, което му е повдигнато, е за извършен грабеж с последвало убийство”, обясни Цани Попов - наблюдаващ прокурор по делото. 

 

Ако деянието на Здравков се докаже, мъжът може да получи доживотен затвор без право на замяна.

 

Той влезе в съда с белезници на ръцете и краката. В съдебната зала мъжът се съгласи с всички аргументи и обвинения. На излизане обаче Здравков заяви, че е бит и малтретиран, а на въпроса той ли е убил Вероника отговори: "Приличам ли ти на убиец?! И ме бият, и ме тормозят!"

 

Той поясни, че тормозът върху него се осъществява от лице на име Йоско от Горна Оряховица.

 

С искане за пълна информация за работата на полицията и прокуратурата до момента и прозрачна работа на съда граждани, близки и познати на Вероника излязоха на протест.