Мобилните оператори обмислят компенсации

 

Близо 150 000 българи са без телефонна връзка със света заради снеговете. Данните са на Комисията за регулиране на съобщенията. Добрата новина е, че мобилните оператори обмислят компенсации за клиентите си.

 

Срещаме семейство на лов за обхват. А връзката – или по-скоро липсата ѝ, изважда наяве най-цветистото от речника на местните. 

 

В тази ситуация с днешна дата са близо 2% от българите. Основно в района на Смолян, Кърджали и Пазарджик. Извън играта са над 100 базови станции, които осигуряват покритие за населението. Те работят на ток, а когато дълго време ток няма - няма и телефон. И дори резервните дизелови генератори не могат да ни спасят. Ето защо ловът на покритие днес се оказва начинание с неясен резултат.

 

За домашния телефон - дните, в които не сме имали сигнал, ще ни бъдат приспаднати от месечната такса. Към момента най- засегнатите общини са Мадан, Рудозем, Батак, Лъки, Златоград, Неделино, Борино, Баните, Ракитово, Кирково, Велинград и Черноочене. Макар че законът не ги задължава, тъй като става въпрос за форсмажорни обстоятелства, мобилните оператори обмислят компенсации за клиентите си.