Изцяло откъснато от света беше село Мугла

Oт снощи отново вали обилен и тежък сняг в Смолян и цялата област. До сутринта натрупаха още 20 см, а по високите части и повече. Проходите " Превала" и "Рожен" от сутринта са затворени за товарни автомобили. Свлачище има по пътя Смолян - Асеновград, има и паднали дървета.

 

В момента се работи по отстраняването на препятствията. Движението за Девин се извършва в едната лента заради пропаднал банкет, непроходими са все така пътищата Смолян- Рудозем, Рудозем- Смилян, Стояново- Баните. Десетки села в общините Неделино, Смолян и Рудозем са труднодостъпни.

Още по темата

 

Изцяло откъснато от света беше село Мугла, но след десет часа усилия вчера рактракът стигна дотам и отнесе на хората лекарства, храни, гориво и сателитен телефон. Всички жители на селото бяха навестени, няма бедстващи и болни. Над 50 населени места в Смолянско са без ток.

 

Тежка остава обстановката в община Баните, където недостъпни са шест села. Днес машините разчистват пътя за селата Гълъбово и Сливка, където има двама работници без връзка. Освен общинския център, останалите селища са без ток, съобщи БГНЕС. Паднали дървета по пътя към Славейно разчистват горски работници, а три роторни машини пробиват пътищата Давидково- Баните, Оряховец- Загражден и Момчиловци- Баните.

 

Освен в Мугла, храни и лекарства с рактрак са доставени в селата Рибен дол и Две тополи. Селата Бурево и Гърнати в община Неделино са още недостъпни, днес се правят опити да се пробие и тяхната снежна блокада. Без ток цяла седмица остава и смолянското село Търън, а пътя за село Турян, пък, днес се щурмува от военни от 101-ви батальон. Новият обилен снеговалеж затруднява всички спасителни операции.