БСП-София стартира кампания за другото лице на столицата

"София трябва да изглежда по по-различен начин и затова стартираме кампанията "Другото лице на София", заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов при подписването на споразумение за сътрудничество на местно ниво с движение "Модерна България".

 

Паргов поясни, че идеята на кампанията е да хвърли поглед отвъд идеалния богат център на София. 

 

"Ще настояваме общината и главния архитект Петър Диков да кажат не само как ще изглежда центъра на София, но и кварталите. А защо не и 32-те села, които са инфраструктурно изостанали", подчерта той.

 

Паргов съобщи, че вече е започнало допитване сред членовете и симпатизантите на БСП за проблемите на столицата. Анкетата ще продължи до края на март, но първите резултати от нея показват, че в различните части на София има различни проблеми. Допитването цели също така да покаже какъв кмет на София искат симпатизантите, пише БГНЕС. 

 

 

Паргов коментира и битката за местния вот в най-новата община в България – Сърница

 

"Има доста симптоматика на тези избори. Не съм доволен от представянето на БСП, защото нямахме представител, който да се бори за кметския стол. За сметка на това ще направим всичко възможно да имаме кандидати за кметове в 32-те около София", заяви той.