Русия е била готова да активира ядрения си арсенал заради кризата в Украйна

Руският президент се появи. След 10-дневно отсъствие и много спекулации за живота и здравето му, Владимир Путин прие своя колега от Киргизстан. Той изглеждаше в добро настроение и се пошегува, че без слухове не е интересно.


Десетки журналисти отидоха да отразят срещата, която при нормални обстоятелства би имала съвсем формален характер. Руската държавна телевизия предаваше на живо.

Още по темата

 

Владимир Путин и хорат от неговата администрация не дадоха обяснение за необичайно дългото отсъствие на президента. Путин изглеждаше в добро здраве и добро състояние на духа.

 

Гостът от Киргизстан също увери журналистите, че руския президент е здрав, като каза, че Путин лично е шофирал автомобила, който го е докарал до резиденцията в Санкт Петербург. Така се сложи край поне на тези слухове, че Путин не е жив или е свален с преврат. Няколко часа преди появяването на президента, по телевизията се завъртя и дългоочаквания филм "Крим. Пътят към Родината". Новото, което чухме от Владимир Путин беше, че Русия е била готова да активира ядрения си арсенал заради кризата в Украйна.

 

"Не само инструктирах, а директно дадох заповед на нашите въоръжени сили как да действат при всяко развитие на ситуацията”, заяви Путин. 


Той поясни, че Кремъл е бил готов да приведе в бойна готовност ядрените си войски.