Дружеството не иска да се увеличава концесионната такса за ски зоната

„Предвид ясните заключения на независима експертна работа на междуведомствената група за незаконност в ски зона Банско повече не може да се говори”, коментират от дружеството, концесионер на ски зоната, „Юлен” и предупреждават: „всяко последвало опетняване на името ни и поставяне под съмнение на законността на действията ни като концесионер задължително ще бъде последвано от съдебен иск”. 

Още по темата

 

От дружеството коментираха доклада на междуведомствената работна група за ски зоната.  „На първо място окончателно рухна тиражираната от години теза на зелените и гравитиращите около тях медии за нарушения при изграждането на ски-зона Банско. В ски зона Банско няма констатирани нарушения.  След пълно съгласуване с държавата и закона, изпълненото в зоната е единствено и само планираното”, заявяват от „Юлен”.

 

„Това е първото българско правителство, което имаше доблестта и експертизата да се произнесе категорично, да установи фактите и да каже цялата истина. Тази експертна оценка се основава върху задълбочената оценка на създадената от МС междуведомствена комисия, включваща най-елитни специалисти във всички области. Тази комисия нямаше страх да установи факти, дадености и обстоятелства, за които ние отдавна говорим”, коментират още те.

 

„Предложеният доклад на работната група и проекторешението на Министерски съвет не дават нищо повече и не облагодетелстват „Юлен“ АД, а само установяват действителните факти и изчистват недоразуменията, налични в момента действащия концесионен договор”, твърдят от дружеството.

 

Според тях не е налице каквото и да е правно основание за увеличаване на размера на концесионното възнаграждение, но признават, че  заради добрия тон са склонни да дискутират въпроса.