62-рото издание на годишното състезание се проведе в испанския ски център Бакейра-Берет

Поредно много добро класиране за представителя на Нова ТВ на Световното първенство по ски за журналисти! 62-рото издание на годишното състезание се проведе в испанския ски център Бакейра-Берет, в сърцето на Пиренеите.

 

В уникалната комбинация между гигантски слалом и класическо ски бягане на 5 км Любомир Бояджиев се нареди на седмо място при мъжете. Това е и най-доброто класиране в българския отбор. И тази година всичките осем представители на България караха със ски Rossignol.

 

Международният ски клуб на журналистите (SCIJ) е създаден през 1955 година като мост между журналисти от Изтока и Запада. Ежегодните му срещи, освен повод за състезание по белите писти, дават възможност представители на медиите от близо 40 страни по света да обсъждат актуални теми. Основен акцент по време на тазгодишната среща беше въпросът за границите на свободата на словото, в контекста на атентати в Париж и напрежението между Русия и Украйна.

 

За пореден път българският отбор се представи достойно и по време на традиционната вечер на нациите. Едноименното вино на прочутия скиор Марк Жирардели предизвика истински фурор сред повече от 200 участници в годишната среща на Международния ски клуб на журналистите. Виното Marc Girardelli, реколта 2010, е купаж от сира и рубин и се произвежда от Домейн Бойар под наблюдението на многократния световен шампион. Вината бяха придружени от великолепните луканки, суджуци и сурово-сушени деликатеси на Стария месар, както и чудесна баница.