Оказва се брутален натиск върху избирателите в Сърница, твърди лидерът на ДПС

Спират тока на онкоболни, защото са гласували за ДПС, заяви председателят на ДПС Лютви Местан. Пред журналисти в Народното събрание той показа документи за "един изключително груб, брутален натиск върху свободната воля на избирателите в Сърница, които напомнят ужасиите от времената назад".

 

Политикът поясни, че в една от махалите в село Селище, община Сърница, има едва 5-6 къщи, поради което електроразпределителните дружества не са инвестирали в отделен трафопост. Затова от много години насам живеещите в тези къщи черпят ток от трафопоста на горското стопанство. Те са си инсталирали свои електромери и по тях плащат ток, уточнява БГНЕС.

 

"Изглежда тези хора са извършили голямо престъпление спрямо властта, уличени са, че на първи тур са подкрепили кандидата на ДПС и получават писмо: "Уведомяваме ви, че в срок до 19 март 2015 година следва да предприемете мерки да си осигурите захранване на сградите с електрическа енергия от ЕВН Велинград или от друг доставчик. Териториалното поделение на Държавно горско стопанство – Селище, считано от 20.03 ще прекъсне електрозахранването на всички сгради, които не са собственост на стопанството", цитира съобщението Местан.

 

Той съобщи, че между първи и втори тур на местните избори на избирателите се казва: "Нека ДПС да ви даде ток". 

 

Местан показа и епикриза на едно от засегнатите лица, което е болно от рак и токът му ще бъде прекъснат, защото "е гласувал съобразно своите политически убеждения".