Иззети са компютри, лаптопи и други материали

 

След шокиращата новина, че вторият пилот е свалил самолета на "Germanwings" умишлено, полицията предприе обиски на дома на Андреас Лубиц в Дюселдорф и на родителите му в Монтабаур, където той често е живял.

 

Highslide JS
 

Появиха се информации в медиите, че германската полиция е открила важна улика. Иззети са компютри, лаптопи и други материали. Полицията уточни, че не става въпрос за самоубийствено писмо. Пилотът живеел ту в апартамента си, ту в къщата на родителите си.

 

Междувременно много авиокомпании решиха да променят правилата по време на полет. След разкритията за катастрофата на германския самолет на "Germanwings" вече става задължително винаги да има двама души в кабината. Когато един от двамата пилоти напусне кокпита, ръководителят на кабината (главната стюардеса), ще заеме неговото място.

 

Въпросите около самоличността на Андреас Лубиц са много. Как така той е минал, и то с отличие, психологическите тестове; доколко тези тестове са надеждни; какво би станало, ако командирът на полета не беше излязъл за момент от кабинета. 

 

Друг въпрос е защо той е прекъснал обучението си за близо година, след като преди това шест години се е обучавал. Медиците, които в този период са го лекували, обаче спазват лекарската тайна и пазят информацията за състоянието му. Това, че той е страдал от депресия, е по-скоро предположение от съученичка на майка му.

 

Въпросите са много, а мистерията остава.

 

Репортер: Антоанета Николова