Някои германски медии съобщиха, че дългогодишната приятелка на пилота е бременна от него

Нови разкрития за пилота, разбил пътническия самолет в Алпите. Днес някои германски медии съобщиха, че дългогодишната приятелка на пилота, която е учителка, е бременна от него. Преди дни, тя казала на учениците си, че скоро ще става майка и била много щастлива, защото двамата планирали сватба. 

Още по темата

 

 Андреас Лубиц  е страдал от тежка депресия и синдрома на професионалното изчерпване. В апартамента му следователите са открили антидепресанти, твърди германският вестник „Ди Велт”. На записа от последните мигове, се чува как капитанът се опитва да разбие вратата на пилотската кабина.

 

Капитанът казва на Лубиц, че е бързал много и не е успял да иде до тоалетната в Барселона. Лубиц го уверява, че може да излезе по всяко време, но когато се връща, пилотската кабина вече е заключена. В последните минути капитанът започва да блъска и да крещи "За Бога! Отвори проклетата врата". Накрая се чува, как се опитва да я разбие с остър предмет, вероятно брадвичка.

 

 „Пропускът тук е, че само един човек е бил в кабината. Трябва да бъде абсолютно правило, независимо какво се случва, винаги да бъдат двама души. Ако на единия му се наложи да излезе, трябва да бъде сменен от човек, който поне има основни познания за самолета”, коментира експертът по авиационна безопасност Норман Шанкс.

 

Андреас Лубиц е преминал годишния медицински преглед за пилоти през лятото на 2014-та година. Ако е имал проблем със зрението, той е щял да бъде установен по време на теста, са категорични експерти. Появи се информация, че Лубиц е имал отлепена ретина, но засега не е ясно дали това е повлияло на психическото му състояние. 

 

Пилотите, които имат психични заболявания, много трудно ще кажат, че това е така, защото след като веднъж им бъде поставен този етикет, те много трудно ще се върнат обратно в пилотската кабина”, заяви Джъстин Грийн.