Столицата бе отличена за трети път като най-добър град за живеене

 

София е най-добрият град за живеене у нас. За трети път столицата ни печели приза в традиционната класация на Дарик радио и вестник „24 часа". Един по-различен поглед на столицата показа екип на Новините на Нова.

 

Какво бихте показали на турист, който идва за първи път в София – храм-паметникът "Александър Невски”, жълтите павета и стара Сердика в близост до метрото...

 

За Ясен обаче любимите софийски кътчета са онези места, които подминаваме всеки ден, но рядко поглеждаме към тях. Започваме с едно шипкoвo поле до софийското летище. Ясен е роден в София, занимава се с градско изкуство, вдъхновява се именно от урбанизирания начин на живот и от онези диви кътчета насред будния град. 

 

Дава ти и самочувствието - да кажеш, че си жител на най-доброто място за живеене, поне в България, за миналата година. Той е избран по 33 критерия, сред които икономическо развитие, градска среда, дори и брой кафенета. 

 

Заради безплатния, безжичен интернет, София се сдоби и с иновативната награда – HI TECH град, а от общината обещаха, че освен в метрото и в някои рейсове на градския транспорт, скоро ще се радваме на още повече бърз интернет. 

 

Офлайн обаче е другото любимо място, на което ни заведе Ясен – ловният парк в самия център на града, точно където той е израснал. 

 

Досега с приза „Най-добър град за живеене” са се окичвали София, Варна, Бургас и Велико. Приморско е признат за Парти град, Бургас – за спортен, а Велико Търново - за исторически. Призът за бизнес град беше обявен Пловдив, най-зелен - Хисаря, а най-перспективен - Стара Загора. За град-герой беше обявен Харманли заради проблемите с бежанците и справянето с тях.