Останките на всички вече са евакуирани от мястото на трагедията

Още по темата

 

Работата по идентифицирането на жертвите от катастрофата във Френските Алпи напредва. Останките на всички вече са евакуирани от мястото на трагедията. Ръководителят на екипа от съдебни лекари заяви в понеделник, че идентифицирането може да отнеме четири месеца. Във вторник обаче президентът Франсоа Оланд заяви, че е възможно това да стане до края на седмицата.

 

Участниците в издирването обаче продължават да събират лични вещи и да търсят втората черна кутия. Много вероятно е тя да е повредена и затова да не излъчва сигнали, съобщават френските власти. Междувременно френското издание "Пари Мачи" и германския в. "Билд" твърдят, че разполагат с видеозапис от последните секунди преди падането на самолета във Френските Алпи.

 

Кадрите са заснети в салона с пътниците и са открити на мястото на катастрофата. Видеото улавя хаоса в салона с пътниците, но е невъзможно да се различат отделни лица. Записът е направен от опашката на самолета. Не става ясно кой точно го е направил – пътник или член на екипажа. Накрая на записа се вижда, че салонът силно се тресе, чуват се писъци.