С тези разкрития излизат днес един френски и един германски вестник

 

Нови, ексклузивни кадри от последните секунди, преди разбиването на самолета на "Джърмануингс" са открити сред останките. Това твърдят френският седмичник „Пари Мач” и германският вестник „Билд”. 

 

Според френски представители от разследването обаче тези информации не отговарят на истината, тъй като мобилните телефони от мястото на инцидента все още не са изследвани. Днес директорът на „Луфтханза” отказа да отговори на въпроси на журналисти за катастрофата. 

 

Шефовете на "Луфтханза" и на филиала й "Джърмануингс" пристигнаха на мястото на катастрофата във Френските Алпи. Карстен Шпор и Томас Винкелман поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на жертвите от трагичния полет. Пред журналисти изпълнителният директор на "Луфтханза" заяви, че ще мине дълго време преди да бъдат установени събитията, довели до разбиването на самолета.

 

Във вторник "Луфтханза" призна, че Андреас Лубиц е информирал училището за пилоти за преживян от него "период на тежка депресия". Досега обаче се твърдеше, че компанията не е знаела защо Лубиц е прекъснал обучението си.