Трябва да е ясно кой работи и кой не, смята бившият депутат Антон Кутев

 

„Аз бих се поинтересувал по време на парламентарната ваканция Делян Пеевски колко пъти ще посети региона си, какво ще направи там, колко срещи ще организира, колко хора ще изслуша”, заяви в студиото на „Здравей, България” бившият депутат от левицата Антон Кутев.

 

„Огромна част от депутатите не вършат това и ние трябва да ги контролираме през тези 12 дни, в които те ще са във ваканция. Трябва да е ясно кой работи и кой не”, добави той. „Всеки, който е в Народното събрание, знае, че работата на народния представител извън залата е много повече и като граждани трябва да се съсредоточим в това какво правят депутатите, когато не са в парламента. Аз бях два мандата депутат от област Силистра. Там има 118 села. За 365 дни не можеш да не направиш поне една истинска среща годишно във всяко село”, каза още Кутев.

 

„Ваканцията на парламента, която предстои, не съвпада с ваканциите на децата. Подкрепям тезата, че нещата трябва да са съразмерни. Ваканциите са само една част от пъзела, наречен „доверие към институциите”. Когато хората вярват в институцията „парламент”, няма да им пречи дали депутатите почиват повече или по-малко”, коментира бившият депутат Калина Крумова. „Може би по политически причини по време на тази ваканция повечето депутати ще трябва да се потрудят, тъй като тази есен има избори”, каза още тя. 

 

Депутатите не могат да бъдат специални хора”, убеден е бившият депутат Минчо Христов.