Максималните температури за днес са между 5° и 10°

Оранжев код за силен вятър бе обявен в областите Варна и Добрич, се посочва на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

 

Жълт код за силен вятър има за областите Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

 

До края на деня над страната ще е предимно облачно, над западните и южните райони с временни разкъсвания на облачността. На места ще има слаби превалявания от дъжд, по високите полета и в Предбалкана - от дъжд и сняг. Ще духа до умерен, в Източна България - силен северозападен вятър. 


Максималните температури за днес са между 5° и 10°. Над планините облачността е значителна и на места превалява слаб сняг. Духа предимно умерен северен вятър, а температурата на 1200 метра е около 1°, на 2000 метра – около минус 5°.
 

Утре облачността над страната ще се задържи значителна и все още на места ще има слаби превалявания. Вятърът в Източна България ще отслабне. Ще остане студено за април с минимални температури между 0° и 5° и максимални – между 7° и 12°.