Студент по медицина от Варна победи 80 000 конкуренти от цял свят

 

Българин - с първо място на престижен фотографски конкурс. Студент по медицина от Варна победи 80 000 конкуренти от цял свят със своята снимка „Зимна мечта”. 

 

Когато влиза в Медицинския университет преди две години, Ясен не предполага, че първото, което ще се научи, ще е да снима. Започва да запечатва събитията в Алма Матер в кадри и открива, че има талант и набито око.

 

„Те ми позволиха да използвам фотоапарата им и малко по малко започнах да снимам и оттам се зароди тази любов към фотографията”, разказа Ясен Георгиев.

 

Снимката, с която Ясен отвява 80 000 конкуренти от цял свят, е нощен кадър на ски пистата в Боровец. Бъдещият ортопед научава случайно за конкурса и решава да се пробва.

 

„Имаше лек сняг, лека мъгла и нямаше вятър. Излязох и направих тази снимка. Просто и времето беше с мен, и бях на точното място. Реших да се включа с този кадър, тъй като сметнах, че той за мен има някаква стойност и може да се класира, но наистина не го бях очаквал”, заяви Ясен Георгиев. 

 

Пейзажите са стихията на студента по медицина. След това признание Ясен е готов да покорява нови върхове и е решен да сбъдне мечтата си.

 

„Една малка мечта е да правя фото истории на своите пътешествия, така че при първа възможност започвам да пътешествам, да търся нови и интересни дестинации за мен и да ги снимам”, заяви фотографът.  

 

А първото фото пътешествие за Ясен ще бъде до Лондон след месец, където ще получи своята награда - професионален фотоапарат, с който да развива таланта си.

 

Репортер: Нивелина Няголова