Той ще бъде публичен, обеща Десислава Атанасова

Видео: БГНЕС

 

Изводите от доклада на временната комисия за КТБ ще са готови след три месеца и ще са публични, заяви председателят на комисията Десислава Атанасова, след близо 4-часово заседание, предаде БГНЕС.

 

Тя уточни, че е необходима още информация, която БНБ трябва да предостави. Поискани са данни за инспекциите на място в КТБ.

 

Членовете на комисията имат въпроси към ДАНС в лицето на председателя ѝ Димитър Георгиев и към директора на Дирекция "Финансово разузнаване" към службата. Представителите на ДАНС са поканени и на следващото заседание на комисията.

 

Още по темата

Поставените въпроси трябва да изяснят как се е събирала, обобщавала и анализирала информация в ДАНС през периода 2009-2014 г. „Поискали сме и анализ на нормативната база, така че предложенията ни към парламента, когато комисията приключи работа, да бъдат формулирани с оглед разширяване на обхвата на определени институции, които наблюдават финансовата и икономическа стабилност на държавата, а и по отношение на контрола", заяви Атанасова.

 

Тя отказа да посочи подробности от заседанието на комисията, предвид факта, че то бе закрито за медии. "Тази информация ще се събира и ползва изцяло служебно", добави председателката на комисията. Атанасова поясни, че занапред комисията ще изслуша и Комисията за надзор над независимите финансови одитори, а ако се появяват предложения - и одиторската фирма KPMG.

 

На днешното заседание бяха изслушани Цветан Гунев и председателят на ДАНС Димитър Георгиев.