Багери и термокамери на мястото на срутилия се хотел край Варна

 

 

"През цялата нощ продължи издирвателната операция в срутилия се хотел край Варна, като се включиха с технически средства, както от нашата дирекция, така и изпратени от Бургас, а също така и от Техническия университет във Варна, става въпрос за термокамери. Това заяви комисар Тихомир Тотев, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна. 

 

"Работиха и кучета на Планинската спасителна служба, за съжаление към момента няма резултат. Взето е решение да се включи тежка техника и на мястото работят два багера, които копаят, разчистват отломки с надеждата да отворят някакъв джоб, в който евентуално да намерим живи хора", добави комисар Тотев, цитиран от БГНЕС.

 

"Зет ми е със 7 деца, синът ми е с 3 деца, нищо не знам. Дойдох си от работа и те ми казват, че синът ми е паднал в сградата", разказа през сълзи бащата на издирвания Манол Манолов - Райчо.  

 

Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов, Борислав Асенов и Йордан, засега не е ясна фамилията на последния, това са загиналият и издирваните мъже под срутилия се хотел в комплекс "Слънчев ден".

 

Издирването им все още е безрезултатно. В търсенето бяха използвани термокамери, кучета, но не бе открито нищо, затова и тежка техника започна разравянето на срутилата се сграда. Започнаха да изкъртват бетонните плочи и да търсят затрупаните. На помощ пристигнаха и спасителни екипи от Бургас.

 

Засега няма признати на живот по руините. Надеждата на спасителите е да достигнат до мазето, надявайки се, че работниците евентуално са имали време да се скрият там. От Инспекцията по труда във Варна заявиха, че и четиримата работници, наети от фирмата-подизпълнител, са без трудови договори. А за хотела е имало документи за реконструкция, не за разрушаване.

 

Видео/Снимка: БГНЕС