Сградата на парламента ще остане празна до 22 април

 

Народното събрание официално излезе във Великденска ваканция. От 10 до 19 април включително депутатите няма да работят, въпреки предложенията за промени в правилника и по-малка ваканция, които дойдоха първо от независимия депутат Велизар Енчев, а след това и от групата на "Атака". 

Още по темата

 

Сградата на парламента ще остане празна до следващото редовно пленарно заседание, което е насрочено за 22 април (сряда). Депутатската ваканция предизвика редица спорове и коментари от началото на работната седмица. 

 

В последната работна седмица преди Великден страстите бяха нагорещени най-вече от дебатите около разполагането на батальон на НАТО, които се проведоха и през двата работни дни - вторник и сряда. В крайна сметка днес парламентът одобри това предложение.

 

След ключовите задачи веднага след ваканцията на депутатите ще бъдат промените в Гражданско-процесуален кодекс, които трябва да дадат повече правомощия на финансовия министър да се намесва като спира сделки. Първоначално идеята бе такива правомощия да се предоставят на прокуратурата, но в последствие след срещи между главния прокурор Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов плановете на управляващите поне на думи се измениха.

 

Снимка/Видео: БГНЕС