И споменът за един черен Великден

 

Необикновената съдба на трима души, които са се отказали от светския си живот, за да имат духовен - тази история ни разказа Елена Чопакова в "Ничия земя" днес, в края на Страстната седмица. 

 

Трима свещеници с необичайни професии – лекар, художник и командос. Духовниците са обикновени хора. И те боледуват, и те страдат, женят се, имат деца, имат хобита и предишни животи. Плащат сметки, имат съседи. Необикновена е единствено вярата им. Не в Бога. В човека. 

 

 

Запознайте се с отец Богдан от Лясковец. Зад дългото расо и дългата брада се крие 
необикновената история на един вече загърбен живот на командос от отряда за борба с тероризма. Чуйте разказа му за това как е решил да потърси Бога. Днес отец Богдан се бори да ни спаси от самите нас, не от лошите. Защото лошите сме ние… 

 

Във втората част на предаването ще си припомним един черен Великден. През 2001г. пиян шофьор уби с автомобила си шестима младежи на възраст между 17 и 19 години, които са отивали на църква. Близките на загиналите деца не са ги прежалили и до днес... и едва ли някога ще ги прежалят. 

 

Тази събота е един от малкото подходящи дни в годината да размислим. Може мислейки, да се покаем. Да си обещаем да се променим - поне малко. Поне да обещаем...