Той няма да използва обезопасителни въжета

Прочутият американски акробат Ник Валенда ще направи опит да ходи върху виенско колело в Орландо, Флорида, в края на месеца. Номерът му ще бъде особено труден, тъй като увеселителното съоръжение ще се движи, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

 

36-годишният Валенда ще опита да се справи с високото близо 123 метра виенско колело Окото на Орландо - част от нов развлекателен комплекс във Флорида. Атракционът, който предстои да бъде открит съвсем скоро, е афиширан като най-голямото виенско колело на Източното крайбрежие.


Ник Валенда оповести, че ще изпълни номера си върху съоръжението, без да използва обезопасителни въжета или балансиращ прът. Акробатът все още не е определил какво разстояние ще измине върху колелото, но е малко вероятно той да се задържи върху него 20 минути - времето, необходимо за пълното му завъртане.


Преди акробатът е изпълнявал подобен номер в Санта Крус, Калифорния. Различното този път ще бъде, че Окото на Орландо е по-голямо и че той няма да използва балансиращ прът.

 

Потомственият американски акробат Ник Валенда, седмо поколение от известната циркова династия "Летящите Валенда", през ноември миналата година се придвижи без обезопасителни
мерки по въже, опънато между два небостъргача в Чикаго, като второто му преминаване беше със завързани очи. Акробатът посвети номера на прадядо си Карл Валенда, загинал на 73-годишна възраст при преминаване по въже, опънато между две сгради в Пуерто Рико, припомня агенцията.