Въпросът беше обсъждан на спешна среща с ръководството на ВМЗ-Сопот

 

Ще продължи ли да работи заводът в Иганово или ще се стигне до съкращения? Въпросът беше обсъждан на спешна среща с ръководството на ВМЗ-Сопот. 

Още по темата

 

Два взрива и милиони левове щети и неустойки по забавени поръчки бяха нужни на държавата, за да разбере, че в Иганово има проблем. Ако сутринта поредният цех не бе гръмнал, ръководството на ВМЗ е щяло да поиска от прокуратурата от утре работници да се върнат в цеха. 

 

Сега влизането се отлага за неопределено време, но вече има екшън план, който да предотврати бъдещи инциденти. 

 

"Първото, което коментирахме, е може би засилване на физическата охрана до приключване на следствените действия от страна на ВМЗ и разбира се последващи мерки, с по-съвременни технически средства да бъде осигурена охраната на площадката”, коментира зам.-министърът на икономиката Любен Петров.

 

Пари за видеонаблюдение имало, защото дружеството имало сключени договори за години напред. Нямало да има и съкращения, обеща Петров. Ще има обаче реорганизация на работата - производството ще остане на място, но в други цехове в базата.

 

На въпрос на Нова телевизия дали освен саботаж зад поредните взривове в Иганово може да стои прикриване на някакви злоупотреби, той каза, че нито една версия не може да бъде изключена.