Приватизация на ВМЗ не е на дневен ред, категоричен е икономическият министър

 

Загубите за Иганово се изчисляват”. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски. той не пожела да коментира по темата за Иганово преди да приключат официалните следствени действия. 

Още по темата

 

"Миналата седмица по този въпрос имахме среща с главния прокурор. Той самият призова всички компетентни органи, които имат отношение към случая и към ВМЗ-Сопот да не правят прибързани заключения и изявления", допълни Лукарски, цитиран от БГНЕС.

 

Той съобщи, че военният завод в Казанлък "НИТИ" е обявен за приватизация и е бил обявяван и от предишни правителства. "Приватизацията на ВМЗ не стои не дневен ред", добави министърът на икономиката. 

 

Той присъства на откриването на изложение за мебели. Лукарски съобщи, че над 20 000 души у нас работят в сектора за производство на мебели. Секторът създава около 2,1% добавена стойност в индустрията. През изминалата година оборотът на външните пазари на мебелното производство възлиза на над 414 млн. лв. На вътрешния пазар секторът е реализирал продукция за над 570 млн. лв.

 

Снимка/Видео: БГНЕС