Холивудският актьор е лице на регионална кампания за ребрандинг на американска компания

 

Снимка: Getty Images 

 

Холивудският актьор Юън Макгрегър се появи във видео, в което демонстрира завидни умения по редица източноевропейски езици – става дума за български, чешки, словашки, гръцки, румънски и унгарски език, пише Vesti.bg.

 

Причината носителят на редица престижни награди като БАФТА и няколко номинации за "Еми" и "Златен глобус" да стане полиглот обаче не е нов филм, в който ще се снима. Звездата е лице на рекламна кампания за Централна и Югоизточна Европа.

 

Целта на посланието му е, че американската застрахователна компания ING ще се прекръсти на NN и ще промени името си за съответните страни, на чиито езици говори - бившите соцдържави (България, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия) и южната ни съседка Гърция.

 

Във видеото той казва само една фраза на родния ни език, която обаче е първата със съпровождащ надпис "Bulgarian": "Или както казваме на български..." След това продължава изречението на чешки и други регионални езици, докато не се връща пак за една фраза към българския. 

 

„С това видео поставяме началото на общоевропейска кампания, за да обявим, че международната ING Insurance бизнес ще се ребрандира на NN“, съобщават от компанията. Самият актьор обаче засега не коментира способностите си на полиглот. 

 

Източник: Vesti.bg