Единият е бил със сила 5,5, а другият - с 6,3 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер разлюля бреговете на Калифорния. Епицентърът на труса е на 253 км западно от Феирндейл, на дълбочина 10 километра. Не се съобщава за пострадали и разрушения.

 

Припомняме, че през август миналата година земетресението с магнитуд 6 разлюля Калифорния, последвано от 60 вторични труса със сила 3,6. Пострадаха 120 души. Земетресението доведе до разрушаване на инфраструктурата на град Напа и околностите му.

 

Силно земетресение с магнитуд 6,3 разтърси и Нова Зеландия, без да причини големи щети, съобщава "Франс прес". Епицентърът на труса е на около 65 км северно от Каикура на Южния остров, на дълбочина 55 км, съобщават сеизмолозите.

 

Трусът е бил усетен в цялата страна, но е малко вероятно да има големи щети заради голямата дълбочина на епицентъра. Усетени са два труса един след друг. 

 

Според ТАСС е прекъсната телефонната връзка с много съседни райони. Собственик на магазин разказа, че стоката изпопадала от рафтовете и клиентите избягали в паника на улицата. По думите му има само малки щети.