Шеф Манчев разказва за предизвикателствата в Националната кулинарна купа на България

Над 100 готвачи от цялата страна се борят за Националната кулинарна купа на България. В състезанието, което се провежда в Пловдив, ще бъдат избрани „Млад готвач на годината”, „Професионален готвач”, „Кулинарен отбор”, „Сладкар” и „Пицар”, както и победител в категорията „Карвинг”.

„Готвачите, които участват в кулинарната купа, не допускат кошмари в кухнята. Това са най-добрите готвачи на България”, подчерта шеф Манчев. Той обясни, че сред критериите за оценка на първо място е вкусът на ястията, а след това иновацията в готвенето, презентация на храната и правилната подготовка на продуктите.

„Винаги сме безкомпромисни, когато става въпрос за кухня и професия. Държа много на качеството на храната и на нивото, което предлагаме”, заяви шеф Манчев.

Как се справят участниците в Националната кулинарна купа на България - вижте в репортажа от „Събуди се”. Не пропускайте епизодите на „Кошмари в кухнята” с шеф Манчев всеки четвъртък от 21.00 ч. по Нова.