В сряда те ще блокират за един час подбалканския път

 

Работници от ВМЗ-Сопот започват предупредителни стачни действия.  В сряда те ще блокират за един час подбалканския път. Оръжейниците настояват за възстановяване на производството на площадката в  Иганово и вдигане на полицейската блокада в района. 

Още по темата

 

Протестират и розопроизводители, чиято реколта е застрашена заради забраната да влизат в розовите масиви. Един от най-големите розопроизводители в района на Иганово, Христо Иванов се притеснява, че може да загуби до 200 000 лева заради забраната да обработва земите си. 

 

Месец след големите взривове в Иганово производствената площадка на завода все още е затворена. Разследването също се бави, а това обрича работниците от ВМЗ-Сопот на безпаричие.

 

„Много голяма част от колегите ни са с кредити, започват трудностите с изплащането на кредитите, започват притеснения от банки”, коментира Петър Михайлов. Хората се опасяват, че взривовете в Иганово целят приватизацията на завода.

 

„Най-голямото  притеснение е да не ни изиграят някакъв номер и да приватизират завода”, заяви Георги Георгиев,  който до скоро работи на площадката край Иганово. Работниците настояват да се ускори разследването, за да може да се върнат по-работните си места.

 

Ако тази седмица работата не бъде възстановена, работещите във ВМЗ-Сопот обмислят да обявят безсрочни стачни действия”, обясни синдикалният лидер на КТ „Подкрепа” във ВМЗ- Сопот Димитър Атанасов.