Така премиерът коментира днешните действия на органите на реда в ТВ7

 

Полицаите действаха по най-тъпия, глупав и брутален начин и за това си понесоха пълните наказания, които са максимум”. Така премиерът Бойко Борисов коментира днешните действия на полицията в ТВ7.

 

„Заради глупостта на полицията, която направиха, помолих да дадат една седмица отсрочка, по изключение”, добави той. Тази вечер стана ясно, че частния съдебен изпълнител ще отложи с една седмица действията, свързани с активи на ТВ7, заложени в полза на КТБ, която беше обявена в несъстоятелност.

 

Това едноседмично отлагане е по изключение, заявиха синдиците на КТБ и обещаха, че след изтичането на този срок ще продължат с всички позволени от закона действия, да защитават  кредиторите на КТБ и особено Фонда за гарантиране на влоговете. 

 

Преди броени часове стана ясно и, че поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е приела подадените от тях оставки. 

Още по темата

 

Днес следобед бе стартирана детайлна проверка на полицейските действия. "Смятам, че има превишени мерки, които са създали напрежение", коментира Бъчварова днес и изказа съжаление за това, което са преживели журналистите.

 

Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли.  "Призовавам политиците да не спекулират със случая", коментира вътрешният министър и напомни, че всички са равни пред закона. Нашето желание е да защитим интересите на държавата, но, от друга страна, и правата на журналистите и гражданите, посочи министър Бъчварова.