Стилиян Петров се завърна в България след борбата с рака

 

Стилиян Петров е на българска земя. Бившият капитан на националния отбор по футбол се среща със спортни журналисти. Това е първото му медийно участие в България, след като се пребори с левкемията.

 

"ЦСКА и "Левски" трябва да си вземат поуки от грешките в последните години. На този етап "Лудогорец" е на светлинни години пред двата гранда", заяви Стенли на пресконференцията. 

 

"Имах разговори с хора от ЦСКА по време на кампанията с акциите. Бях много заинтересуван и исках повече информация. Но такава не получих и не пожелах да предприема действия. Говорих със Стойчо Младенов, когато беше треньор там. Той направи доста за отбора. Но аз наистина не получих информацията за акциите, която исках. Не, не съм водил разговори с ЦСКА за евентуален бенефис в България, но сега водя преговори с БФС по темата, но всичко е на ранен етап", каза Петров. 

 

 

Три години след като за първи път чува ужасната диагноза – левкемия, той е отново в България – здрав, усмихнат и благодарен. 

 

"Най-трудно ми беше не лечението, а когато ме диагностицираха. Когато ми казаха че е 100% левкемия и че трябва да започна незабавно, избухнах в сълзи, лекарите гледаха в земята", сподели бившият капитан. 

 

Той разкри, че заради лечението е качил близо 39 килограма, но вече се възстановява с леки тренировки и малко футбол. Рекордьорът по мачове за националния отбор неколкократно благодари за подкрепата на всички българи, но най-голямата признателност е за съпругата му Паулина. А сега предстои нова битка. Създадената от него фондация работи усилено за намирането на лечение, алтернативно на химиотерапията.

 

В следващите дни футболът отново ще бъде ежедневие за Стенли – той е посланик на започващото у нас еропейско първенство за юноши до 17 години.  

 

Видео: БГНЕС