33 градуса обещават синоптиците на 6 май

 

33 градуса за Гергьовден прогнозират синоптиците. Днес най-топло беше в Сандански, където термометрите показваха до 30 градуса. Летни стойности ни очакват и на 6 май. Най-топло утре ще бъде в Югозападна България, както и в Горнотракийската низина.

 

С рязкото покачване на живака се появиха и първите летовници. Спасение от жегата варненци намериха на плажа. Тен събираха и софиянци. Липсата на морски пясък беше компенсирана с тревата в парка. 

 

Въпреки че температурите в цялата страна са по-високи от средните за май, синоптиците не ги определят като рекордни. Истинският рекорд остава през 1973 г., когато на днешния ден в Садово са отчетени 35 градуса

 

"Утрешният Гергьовден ще е с най-високите температури за май месец. Между 27 и 32 градуса”, информира синоптикът Анастасия Стойчева. 

 

Но и това далеч няма да е най-горещият Гергьовден в историята. В село Бръшлян през същата 1973 г. са измерени цели 39,5 градуса. Рекорд, който няма да поправим и през тази година

 

За съжаление веднага след Гергьовден ни очаква рязка промяна на времето. Температурите ще се понижат с около 10 градуса. Очакват ни интензивни превалявания, придружени от гръмотевични бури. За съжаление има голям риск и от градушки. Валежите ще спрат в понеделник до обяд, а застудяването ще продължи до края на седмицата.