Този начин на хранене води до по-здравословен състав на тялото

Храненето често и по малко по примера на холивудската звезда Дженифър Анистън може да помогне на желаещите да отслабнат да постигнат това по здравословен начин, пише вестник "Дейли мирър", позовавайки се на резултатите от американско изследване.

 

Експерти по хранене от Калифорния и Ню Мексико са установили, че разпределянето на храната за деня на по-малки порции е по-полезно за здравето, отколкото придържането към традиционните три основни хранения.

 

Дженифър Анистън не крие, че дължи завидната си фигура на редовното хапване на по-малки порции презденя. 46-годишната бивша звезда от сериала "Приятели" наскоро сподели, че разпределя дневния си порцион на пет хранения.

 

Авторите на настоящото изследване са установили, че този начин на хранене води до по-здравословен състав на тялото (процент на мазнини, вода, костна и мускулна тъкан), както и до по-малка вероятност от загуба на телесна маса, която не съдържа мазнини. Експертите напомнят, че при спазване на диета е нездравословно да се губи твърде много несъдържаща мазнини телесна маса.

 

За целите на изследването специалистите са сравнили два хранителни режима, спазвани в продължение на две седмици. Участниците, придържащи се към единия, са се хранили два пъти дневно, а останалите - шест пъти дневно. И при двете диети общият калориен прием е бил еднакъв.

 

Резултатите са показали, че и двата хранителни режима са довели до отслабване. Участниците, които са се хранили по шест пъти на ден, обаче са запазили по-здравословен състав на тялото и са изгубили по-малко мускулна маса. При тях са отчетени и по-здравословни нива на глюкоза, инсулин и холестерол.