Десетки души бяха ранени в Куманово, конфликът продължава

 

Най-малко 12 полицаи бяха ранени, трима от които тежко при ожесточена престрелка в македонския град Куманово.Там силите на реда влязоха в сблъсък с група въоръжени мъже.

 

Автоматична стрелба и гърмежи на гранати огласят от рано  сутринта един от кварталите на Куманово. Горят къщи и училище, а тежковъоръжени полицаи с бронирана техника и хеликоптери все-още се опитват да преодолеят съпротивата на терористите.

 

Атаката на полицаите е започнала в 5 часа сутринта, но заподозрените са отговорили с снайперистки огън и ръчни гранати.  Албанската общност в града е силно развълнувана, като обвинява властите, че не допускат независими наблюдатели в квартала, където се водят боевете.  Те смятат, че терористичната група не е от града им, а от Косово.  Тежката ситуации принуди кмета на града да апелира за междуетническо спокойствие.

 

Според вътрешното министерство в Скопие са искали да атакуват правителствени сгради и полицейски участъци. Сръбското вътрешно министерство засили охраната по границата с Македония. Заради тежката ситуация президентът на Македония Георге Иванов прекрати посещението си в Москва и спешно се завърна в страната.