Правят подписка за оставка на ръководството

 
 

Журналистите от БНР плашат с протест и спиране на предавания заради орязаните им хонорари

 

Те събират подписка с искане за оставка на ръководството на БНР, тъй като по думите им Радослав Янкулов и управителният съвет не менажирали правилно медията и настройвали служителите един срещу друг.

 

Колеги от медията обвиняват директора  Радослав Янкулов, че управлява БНР на принципа "Разделяй и владей".  „Ако правилно разбирам проблема има едни хора с измислени длъжности, но вместо те да бъдат махнати, режат хонорарите на тези дето работят? Да, има хора, които идват само, за да си получат заплатата…”, казва журналистът в БНР Рад Каменски.

 

Именно тези, които се редяли само за заплата, подкрепяли генералния директор. След първия протест на колегите си срещшу орязаните доходи, те облепили  сградата на радиото  надпис: "Не всичко е пари, приятели. БНР е 100 % кауза". "Те ни мразят”, казва журналистката Ирен Филева.

 

Сега служителите събират подписи за оставката на Радослав Янкулов, а ако това не се случи плашат със спиране на програмата. Нова потърси за кометар самия Янкулов, но той отказа. Опитите да се вземат коментари от управителния съвет на БНР също удариха на камък.

 

От ръководството на националното радио отказаха коментар пред екипа на Нова, но генералният директор поиска участие в сутрешния ни блок, за да представи гледната си точка.